Maatschappelijk Verantwoord

Jaume Labró's passie en respect voor mens en natuur komen tot uiting in zijn sieraden en werkwijze. Duurzaamheid, ethisch en maatschappelijk verantwoord werken vormen - naast zijn passie en liefde voor het eeuwenoude vakmanschap - de kern van zijn werk.

De verlovings- en trouwringen van Labro zijn uniek, duurzaam en ethisch. Labro's studio is niet alleen voorzichtig met het goud, de diamanten en edelstenen, de hele geschiedenis achter elk onderdeel moet positief zijn. Labro en zijn team zijn activisten die uitsluitend samenwerken met leveranciers die een positieve invloed uitoefenen op de planeet en de gemeenschappen waarin zij actief zijn. Door een financiële bijdrage te leveren aan het bosherstelprogramma van Greenpop in Zuid Afrika en de NGO (Niet Gouvernementele Organisatie) in Sierra Leone, werken Labro en zijn team actief aan het herstel van het milieu en het creëren van kansen voor kinderen in achtergestelde gemeenschappen. Een keuzevoor een ring van Labro is een keuze waarbij niet alleen je aanstaande YES zegt. De Greenpop- organisatie in Zuid Afrika of NGO in Sierra Leone zullen ook YES uitschreeuwen! Of het nou jouw boom wordt in Zuid Afrika, of een scholingsproject in Sierra Leone...., het is jullie bijdrage aan een betere toekomst. Een bijdrage die mogelijk decennialang besproken zal worden.

In een tijd waarin de consument nagenoeg alles zelf kan opzoeken, hoeven wij het op deze site niet meer te hebben over de 4 C's (cut, colour, clarity en carat) van de diamant. Het is algemeen bekend dat deze bepalend zijn voor de prijs van de diamant. Waar we op deze site wél aandacht aan besteden, is het maatschappelijk verantwoord inkopen van diamanten. Een diamant met de Kimberly Diamond-certificering geeft garantie dat er met de verkoop van diamant geen oorlogen zijn gefinancierd. Niet meer en niet minder.

Labro en zijn team gaan een stap verder... Een eco-diamant is meer dan alleen conflictvrij. Elk aspect van zijn oorsprong wordt zorgvuldig onderzocht en overwogen, inclusief de gevolgen voor het milieu. Bij de inkoop van de diamant wordt de volledige toevoerketen gevolgd. Van de mijn naar de steenhouwer, van de steenhouwer naar de dealer. Wanneer iedereenr die met de diamant in aanraking is geweest hiervan heeft geprofiteerd, dan beschouwdt Labro de diamant het symbool van de liefde. Als één van de weinige ethische diamanthandelaren overschrijdt Labro duidelijk de normen van de sieradenindustrie.

Met zijn jarenlange ervaring bij Tiffany & Co en Cartier, weet Labro als geen ander dat de goudmijnindustrie uit milieu- en menselijk oogpunt niet zo ethisch is als men zou verwachten. Het proces waarbij goud wordt gewonnen uit erts, resulteert in enorme hoeveelheden giftig afval. Om deze reden kiezen Labro en zijn team voor de meest zuivere vorm van goud op de markt, het ethisch gerecycled goud. Eenmaal verfijnd worden alle onzuiverheden volledig verwijderd. Zowel de geschiedenis van het edelmetaal als de kwaliteit ervan blijven onaangetast. Een ring van Labro is bijzonder, uniek maar ook maatschappelijk verantwoord. Je bent er zeker van dat jouw ring een bijdrage heeft geleverd aan een betere toekomst voor onze planeet en haar mensen.

Kan jouw ring helpen om een bos te redden? Lees en beoordeel zelf! De ongelooflijke Mokume Gane-ringen van Jaume Labro met verschillende houtmotieven zijn geïnspireerd op de natuur. Door ervoor te zorgen dat alle materialen en processen ook duurzaam zijn, levert Labro al een bijdrage aan de planeet, maar hij wilde een extra stap zetten.

In zijn zoektocht naar milieuorganisaties die met alle donaties die ze ontvangen ook het verschil kunnen maken, heeft Labro Greenpop ontdekt. Het is een Zuid-Afrikaanse organisatie die bossen actief herstelt. Het helpt scholen met vergroeningsprogramma's en levert kooktoestellen aan gemeenschappen zodat ze bomen niet hoeven te kappen om brandhout te maken. Het bosherstelprogramma van Greenpop en de controleerbare bijdrage sprak Labro enorm aan. Voor minder dan $ 10 planten vrijwilligers een boom in een oud bos dat enkele jaren geleden zwaar werd beschadigd door een op hol geslagen vuur. De Greenpop organisatie stuurt aan Labro de GPS-coördinaten van elke boom die hun vrijwilligers dankzij jullie ring hebben geplant. Deze coördinaten worden persoonlijk aan jullie bekend gemaakt. Misschien breng je ooit bezoek aan de boom die jouw naam draagt en ondertussen onderdak biedt aan vogels en dieren in het wild in een van 's werelds oudste bossen.

Als je meer wil weten over het Forest beschermingsprogramma, lees dan het interview met Misha Teasdale, de man wiens inspiratie de Greenpop-beweging op gang bracht.

Interview with Greenpop Director Misha Teasdale

Wil je ons bezoeken?

Maak een afspraak