Wat is Mokume Gane? workimg

Mokume-gane is een eeuwenoude Japanse edelsmeedkunst waarbij unieke, houtnerfachtige patronen worden gecreëerd met diverse lagen edelmetalen. Mokume gane dankt haar naam aan haar uiterlijk: mokume betekent houtnerf en gane metaal. Het is een techniek die niet vaak in de edelsmeedkunst wordt toegepast omdat het erg arbeidsintensief en moeilijk is.

Hoe wordt Mokume Gane gemaakt?

Bij Mokume Gane worden unieke patronen gecreëerd door fusie en binding van verschillende edelmetalen. Kort gezegd komt het erop neer dat de metalen over elkaar heen worden gelegd en vervolgens, met behulp van warmte, druk, smeden en etsen, samengevoegd worden tot houtnerfachtige wervelingen en patronen. Een zeer lastig en tijdrovend proces, waarbij het aankomt op het vakmanschap en de creativiteit van de edelsmid. Er zijn wereldwijd maar weinig edelsmeden die deze techniek beheersen en Jaume Labró behoort tot de allerbeste in zijn vak. Als enige ter wereld kan hij ook Mokume Gane met platina creëren: Royal Mokume.

  Mokume gane process at Jaume Labro studio

Waar wordt Mokume Gane gemaakt?

Mokume Gane trouwringen van Jaume Labró worden met de hand gesmeed in zijn atelier in Kanagawa, een voorstad van Tokio. De trouw- en verlovingsringen worden gekenmerkt door verfijning, schoonheid en perfectie en zijn simpelweg niet te evenaren, elke ring wordt namelijk individueel vervaardigd. Door de eeuwenoude techniek ontstaan gedurfde, vloeiende patronen die prachtig combineren met edelstenen. Er wordt nooit een patroon herhaald en elke ring is daarmee niet alleen prachtig, maar ook uniek. Hoe hard ze ook proberen, geen andere goudsmid zou ooit jouw ring kunnen kopiëren.

Verlovingsringen

Dé dag, dé jurk, dé locatie en natuurlijk dé droomringen. Het begint allemaal bij dat ene moment. Kies hèt moment en laat haar zien hoe speciaal ze voor je is met jouw keuze voor een unieke, handgemaakte ring die bij haar past, een ring met betekenis, een Mokume Gane ring.

Of het een „Hara” wordt wat letterlijk buik betekent, een Ki (wonderlijke stemming), een „Hikari" (licht), een „Ava” (kracht), een „Haru” (lente), een Kintsugi (gouden verbinding, Shinrin-Yoku (bosbaden) of . ...Waar je ook voor kiest, het is een unieke ring met een verhaal. Een ring waarin Japans traditioneel vakmanschap en westerse esthetiek bij elkaar zijn gekomen.

Royal Mokume ©: unieke creaties met platina

Royal Mokume © is het product van geavanceerde technieken die Jaume Labró's studio heeft ontwikkeld om Mokume Gane sieraden te kunnen maken met platina - iets wat traditioneel onmogelijk was door de extreme hardheid van platina. Deze technieken zijn speciaal door Jaume Labró's studie ontwikkeld en beschermd door een patent, zodat ze nergens anders kunnen worden toegepast. Wederom uniek dus.

  Mokume Gane handmade wedding rings

Wil je ons bezoeken?

Maak een afspraak