Wie maakt Mokume Gane?

Het korte antwoord: Jaume Labro workimg

MokumeGane.nl (als onderdeel van Le Mariage Trouwringen) is bijzonder verheugd om je kennis te laten maken met de prachtige en meest duurzame trouw- en verlovingsringen van de 21e eeuw. Deze unieke ringen, die in Japan volgens eeuwenoude traditie met de hand worden gemaakt, zijn vanaf heden exclusief bij Le Mariage verkrijgbaar. Of wij van Le Mariage daar trots op zijn? Meer dan trots! Wij voelen ons als een kok die net zijn eerste Michelin ster heeft gehaald.

Over de maker Jaume Labró

Jaume Labró, een Catalaan die de eeuwenoude Japanse smeedtechniek naar een hoger niveau heeft getild. Avonturier, kunstenaar, bergbeklimmer, wereldreiziger, idealist, perfectionist, Aikido meester ... je zou een boek over zijn leven kunnen schrijven. Op jonge leeftijd reisde hij de wereld over als professioneel rotsbeklimmer. Tijdens zijn expedities in Azië, midden Amerika en Afrika raakte hij gefascineerd door edelstenen. Hij besloot een studie edelsteenkunde (gemmologie) te volgen aan het prestigieuze Gemological Institute of America (GIA). En niet zonder succes. Jaume Labró werkte voor topmerken als Cartier en met beroemdheden als Elizabeth Taylor. Voor Tiffany & Co bewerkte hij de beroemde "Carolina Queen Emerald" edelsteen en zijn werken werden tentoongesteld in vele musea waaronder de Natural Museum of History in New York.

Carolina Queen Emerald
Jaume Labró

Jaume was 'hot', succesvol en bekend, maar niet tevreden. Als idealist wilde hij meer doen! Zijn streven was unieke, doch betaalbare sieraden ontwerpen en vervaardigen, volgens duurzame en ethische standaarden. Dit was het startsein voor Labró Design Jewelry én zijn reis om de eeuwenoude Japanse Mokume-Gane kunstvorm te leren beheersen en perfectioneren. Jaume ging in de leer bij verschillende meesters van Japan. In de wereldstad Tokio, de bergen van het Heilige pelgrimsoord Kumano en de kust van Niigata leerde hij verschillende benaderingen van de Mokume-Gane kunst. Dit bleef niet onopgemerkt en zo kwam het dat Jaume Labró werd uitgenodigd door Europa's beste Kinko (edelsmid) om ook bij hem, in Zwitserland te leren. Dit was het laatste station van Jaume Labró's studiereis... hij was er klaar voor.

  LABRO MOKUME GANE

Jaume Labró's passie en respect voor mens en natuur komen tot uiting in zijn sieraden en werkwijze. Duurzaamheid, ethisch en maatschappelijk verantwoord werken vormen - naast zijn passie en liefde voor het eeuwenoude vakmanschap - de kern van zijn werk.
Labró en natuurlijk wij van Le Mariage zijn trots om goud, diamanten en edelstenen aan te bieden met een positieve maatschappelijke en milieu-impact.

Wil je nog meer weten over Jaume Labro en zijn Mokume-Gane? Lees dan hier het Manga stripverhaal over Jaume.

Kwaliteiten van Mokume Gane

Volledig handgemaakt

Uniek, er is er maar één

Geen druppel soldeer, bijna magisch

Extreem hard

Ethisch en maatschappelijk verantwoord

Gemaakt in harmonie met de planeet

Because you care

Heb je nog een vraag?

Neem contact op